sobota, 2 stycznia 2016

Niespodzianka! Rozdanie! ;)



Hej!

Przychodzę do Was dzisiaj z rozdaniem noworocznym! ;)
Już dawno powinno się odbyć z okazji przekroczenia 100 obserwatorów na moim blogu. Bardzo Wam dziękuję! <3

Do wygrania jest książka pt. „Pełnia księżyca” Rachel Hawthorne.

Wzór zgłoszenia:
Zgłaszam się!
Obserwuję jako:
Lubię FB jako:
E-mail:
Udostępniam baner:
Odpowiedź:

Zasady:
1.      Organizatorką rozdania jestem ja – właścicielka bloga.
2.      Książka jest z mojej biblioteczki (w bardzo dobrym stanie).
3.      Do rozdania można się zgłaszać w dniach 02.01.16r. – 02.02.16r.
4.      Aby wziąć udział należy: zaobserwować mojego bloga, polubić stronę na FB, udostępnić baner na FB, Google+ lub blogu, podać e-mail i odpowiedzieć na pytanie: Jaka jest Twoja ulubiona książka o wampirach?
5.      Zwycięzca zostanie poinformowany o wygranej drogą mailową. Na odpowiedź czekam 3 dni. Jeżeli jej nie dostanę, wylosuję inną osobę.
6.      Nie wysyłam książek za granicę.
7.      Wyniki pojawią się na blogu w osobnym poście w ciągu siedmiu dni od daty zakończenia rozdania.

Powodzenia! ;)

24 komentarze:

  1. Ta książka to raczej nie moja bajka, więc nie wezmę udział, ale życzę powodzenia innym :) I udostępnię informację o rozdaniu dalej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: xtina120
    Lubię FB jako: Sylwia Jamrozik
    E-mail: sylwia.jamrozik@wp.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/sylwia.jamrozik.7/posts/1055361651181028?pnref=story
    Odpowiedź: Moja ulubiona książka o wampirach to "Błękitnokrwiści" Melissy de la Cruz

    OdpowiedzUsuń
  3. Mnie też raczej nie interesuje ta książka, ale życzę reszcie powodzenia i gratuluję tylu obserwatorów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Gosia Krak
    Lubię FB jako: Małgorzata Krak
    E-mail: gosia_krak@o2.pl
    Udostępniam baner: https://plus.google.com/105265675769639619668/posts/jgB2FcDsmNH
    Odpowiedź: Jeśli mowa o wampirach to chyba najbardziej podobają mi się książki z cyklu Dom Nocy - P.C. Cast i Kristin Cast :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Życzę powodzenia, a ciebie zapraszam do siebie :D

    Pozdrawiam:*
    http://klaudiaczytarecenzuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako:Karolina Klekowska
    Lubię FB jako:Karolina Klekowska
    E-mail:gepard1234@op.pl
    Udostępniam baner:https://www.facebook.com/profile.php?id=100010301640377
    Odpowiedź:"Niektóre dziewczyny gryzą" z serii "Wampiry z Chicagolandu" to zdecydowanie moja ulubiona książka o wampirach!

    OdpowiedzUsuń
  7. Dobry! Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Martusia Kopeć
    Lubię FB jako: Marta Królowa
    E-mail: martek24@op.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/witchywitchwitches pierwszy post na moim fb
    Odpowiedź: Dacre Stoker, Ian Holt "Dracula: Nieumarły" - morderczy klimat :D wampiry przedstawione, jak na wampiry przystało. Ciekawa fabuła, trzymająca w napięciu. No i koniec, zaskoczył mnie. Do dziś dobrze to wspominam, a czytałam to chyb a z 5 lat temu.

    OdpowiedzUsuń
  8. Zgłaszam się :D
    Obserwuję jako: Justy śka
    Lubię FB jako : Justyna Majcher
    E- mail: justynamajcher@interia.pl
    Udostępniam baner : http://coraciemnosci.blogspot.com/
    Odpowiedź: Pamiętniki Wampirów. Dwóch przystojnych braci pałających miłością do jednej kobiety. Ale nie dlatego je kocham. Kocham je za to w jaki sposób przedstawione są wampiry, ale i stwory z którymi walczą. Są inne niż można spotkać w innych książkach i to je wyróżnia. A ja uwielbiam zaskakujące rzeczy ;D

    OdpowiedzUsuń

  9. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: artystkam
    Lubię FB jako: Martyna Katarzyna Zarzycka
    E-mail: martyna_c27@o2.pl
    Udostępniam baner:https://www.facebook.com/martynakatarzyna.zarzycka
    Odpowiedź pojawi się wkrótce :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wampiry
      Kły i krew, to ich atrybut
      wiele spontanicznych przygód
      sieją strach i zamęt
      gdy usłyszysz dźwięk:
      wampir!
      wpadasz w lęk.
      Lodowate, ręce
      lecz nie serce!
      gdy je poznasz
      dowiesz się więcej
      czytaj więcej
      badaj więcej.
      Chwilę czasu Ci poświęcę,
      gdyż Ci opowiedzieć zechcę
      o naturze ich wampirzej
      przejdźcie drodzy trochę niżej.

      Moją ulubioną książką o wampirach, pewnie, jak u większości czytelników i fanów wampirów, to cykl powieści Stephanie Meyer. Pamiętacie to dobrze, „Isabella Swan przeprowadza się do ponurego miasteczka w deszczowym stanie Washington i poznaje tajemniczego, przystojnego Edwarda Cullena. Chłopak ma nadludzkie zdolności - nie można mu się oprzeć, ale i nie można go rozgryźć. Dziewczyna usiłuje poznać jego mroczne sekrety, nie zdaje sobie jednak sprawy, że naraża tym siebie i swoich najbliższych na niebezpieczeństwo. Okazuje się, bowiem, że zakochała się w wampirze...”
      Dalsze części przedstawiają losy Belli i Edwarda oraz ich rodzin. Przyznam się, że za każdym razem, kiedy sięgam po te książki przeszywa mnie dreszcz, jakbym czytała ją na nowo, kolejny i kolejny raz. Pierwszy raz sięgnęłam po Zmierzch w liceum, zaproponowała mi go koleżanka i przyznam, że naprawdę się wciągnęłam :) Uwielbiam wracać do ulubionych cytatów, wspomnień, chwil, scen, które mogłam sobie sama wyobrazić. „A to dopiero – mruknął Edward. – Lew zakochał się w jagnięciu. (…)– Biedne, głupie jagnię – westchnęłam.– Chory na umyśle lew masochista.” Cykl „Zmierzch” określany jest jako romans i horror, chociaż nie widzę w nim zbyt wielu cech horroru. Uwielbiam historie nadprzyrodzone połączone z wątkiem miłosnym, jak np. Pamiętniki Wampirów, Czysta Krew. Nie straszne są mi kły i krwawe sceny. Mam w planach jeszcze kilka książek o wampirach, jednak liczę, że będzie wśród nich „Pełnia księżyca” , wygrana w tym konkursie :)

      Usuń
  10. Wzór zgłoszenia:
    Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Dagmara Janik
    Lubię FB jako: Dagmara Janicka
    E-mail: dagmara.michalska@buziaczek.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009179932293
    Odpowiedź: Cieżki wybór, ponieważ przeczytałam mase książek o tej tematyce i uwielbiam je czytać :) Wybieraj jednak serię Chloe Neill "Świat Chicagowskich Wampirów"
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Zgłaszam się! :)
    Obserwuję jako: Iza Batraniec
    Lubię FB jako: Iza Batraniec
    E-mail: iza.batraniec@vp.pl
    Udostępniam baner: https://plus.google.com/u/0/115127624370735348196/posts/VhE5pamh4nX
    Odpowiedź: Moja ulubiona książka to Akademia Wampirów - Richelle Mead

    OdpowiedzUsuń
  12. Zgłaszam się !;*
    Obserwuję jako:_CrUzOn_
    Lubie FB jako: Bartosz Lauks
    E-mail: bartosz.lauks@interia.pl
    G+:https://plus.google.com/u/0/105228738783790909942/posts

    OdpowiedzUsuń
  13. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Klaudia M
    Lubię FB jako: Klaudia Klaudia
    E-mail: Klaudia.m@x.wp.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/izabela.orlinska.7/posts/742402799238013
    Odpowiedź: "W szponach mrozu" - Richelle Mead

    OdpowiedzUsuń
  14. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: magi18
    Lubię FB jako: Magdalena Zając
    E-mail: magda-17_17@o2.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/magdalena.zajac.1610/posts/10201081110067393?pnref=story
    Odpowiedź: ulubionymi książkami o wampirach jest cykl książek o Sookie Stackhouse. Z tego najbardziej lubię "Na zawsze martwy"

    OdpowiedzUsuń
  15. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Patrycja Sudoł
    Lubię FB jako: Lucyna Sudoł
    E-mail: powerless251298@wp.pl
    Udostępniam baner: https://plus.google.com/116464160670968465442/posts/LE6AoUx2at3
    Odpowiedź: Jest wiele wspaniałych książek wampirach takich na przykład jak: Dom Nocy, Zmierzch, Błękitnokrwiści, czy Dary Anioła. Jednak moją ulubioną jest seria Akademii Wampirów. Opowiada ona nie tylko o wampirach dobrych czyli morojach jak złych czyli strzygach ale i o ich strażnikach. Główną postacią jest Rose, która jest strażniczką morojki Lissy. Łączy ją zakazane uczucie z Dymitrem, który jest jej trenerem i również strażnikiem jej przyjaciółki. Pomimo, ich miłość jest zakazana, jest też prawdziwa i namiętna. Akademia Wampirów to opowieść o poświęceniu w imię przyjaźni i miłości oraz walce o dobro w świecie, w którym króluje zdrada i zło.

    OdpowiedzUsuń
  16. Zgłaszam się!

    Obserwuję jako: Grażyna Wróbel

    Lubię FB jako: Grażyna Wróbel

    E-mail: wrobel.g89@gmail.com

    Udostępniam baner:https://www.facebook.com/profile.php?id=100009252842921

    Odpowiedź: Ulubiona książka, a raczej książki o wampirach to cała seria książek "Saga Zmierzch".

    OdpowiedzUsuń
  17. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Beata Kandzia
    Lubię FB jako: Beata Kandzia
    E-mail: beatakandzia@gmail.com
    Udostępniam baner:
    na FB: https://www.facebook.com/beata.kandzia.52
    w Google+: https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts
    Odpowiedź: Moja ulubiona książka o wampirach to "Dracula" -
    Stoker Bram
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Monika Łaznowska
    Lubię FB jako: Monika Łaznowska
    E-mail: monika_laznowska@wp.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/monikalaznowska/posts/1009608232429399?pnref=story
    Odpowiedź: Ciężki wybór, ale chyba zdecyduję się na "Zmierzch" Stephenie Meyer

    OdpowiedzUsuń
  19. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Melisa Anonim
    Lubię FB jako: Małgorzata Bula
    E-mail: melisa2004@gmail.com
    Udostępniam baner: https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/2Bh9xiK9V3e
    Odpowiedź: "Wywiad z wampirem" Anne Rice

    OdpowiedzUsuń
  20. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Mylene 17
    Lubię FB jako: Dorota Bula
    E-mail: mylene17@gmail.com
    Udostępniam baner: https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/a2kLr85AZJk
    Odpowiedź: Oczywiście "Zmierzch" :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: dorota wysocka
    Lubię FB jako: Dorota Wysocka
    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl
    Udostępniam baner: https://www.facebook.com/dorota.wysocka.568/posts/965961593440415
    Odpowiedź: 'Wpuść mnie' John Ajvide Lindqvist

    OdpowiedzUsuń
  22. Zgłaszam się! ;)
    Obserwuję jako: Gracenta
    Lubię FB jako: Gracenta
    E-mail: gracja313@tlen.pl
    Udostępniam baner: https://plus.google.com/113667139964734806784/posts
    Odpowiedź: "Zawód Wiedźma" Olgi Gromyko (miałam napisać Błękitnokrwistych, ale przypomniałam sobie, że w mojej ulubionej książce - Wiedźmie - połowa akcji dzieje się również, a może przede wszystkim, wśród wampirów! ;) ).

    OdpowiedzUsuń